21 Eylül 2016 Çarşamba

Gülhatmi Çiçeğinin Rüzgarla Dansı........

Denize nazır bir tepede bir dal gül hatmi çiçeğ yaza veda, sonbahara hoşgeldin dans gösterisini her akşam hafif bir rüzgar eşliğinde bakıp da görmek isteyenlerin beğenisine sunuyordu. Sunuyordu diyorum; maalesefki hoyrat bir elin onu kökünden koparıp atmasına kadar.:(

Yaz boyu çiçekleri üstünde hiç eksik olmadı yaz sonuna doğru tohuma durdu ama tam tepesindeki iki çiçeğini hep korudu. Bu haliyle gündüzleri çok bakış açısı içine girmedi ama gece olunca sokak ışığı altında tabi hafif rüzgar eşliğinde "görmesini bilen" gözlere yüreklere neşe kattı.

Bilindiği gibi gülhatmi çiçeğinin yörelere göre isimleri değişiyor, sağlık alanında da çok kullanılıyor bunları renk renk çiçekleriyle yaşam öyküleriyle paylaşmayı bir başka bahara bırakıyor ve diyorumki! Nemi?

 

 

Gecenin en siyahından...........

 

Gecenin en mavisinden....................

..

Her güzelliği görüp sevmesini bilen, paylaşan dostlara selam olsun.

 

26 yorum:

  1. Ne kadar basit görünen bir olay. Ama görmesini bilene güzel bir şölen. Tebessüm ettim buruk bir tebessüm. Görmeyi bilmeyen kör gözlerimiz için. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel yorumda anlıyorumki bu o buruk tebessümün arkasında çok güzel bir yürek çok iyi gören bir çift göz var.
    Sevgiler olsun .

    YanıtlaSil
  3. Kaprissiz ve her yerde çıkabilen gülhatmi, en güzel manzarayı seçmiş çıkmak için :)

    YanıtlaSil
  4. İzmir'de bizim bahçede de çıkmıştı bolca, çiçek içindeki tohumları öksürük ve boğaz yollarına iyi geliyor sanırım. Akşam sefası ile hatmi çiçeği teklifsiz ve cömert, çok da güçlü kökleri var. Gam dediğiniz gibi gören gözlere.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç kullanmadım ama bilhassa köylerde kışın öksürük için çok kullandıklarını duydum.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Mütevazi olan herşey ne kadar da güzel olur..

    YanıtlaSil
  6. Gezgimin annemin bahçesinde bir sürü her yıl kendiliğinden çıkıp, güzelliklerini göstermekte bize...
    Hoyrat eller onu koparıp atsa da, o inatla ve çoğalarak çıkacaktır seneye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güliz'cim çıkacağını biliyorum ama o güzelliği bir daha yakalıyacağımı sanmıyorum.
      Çok sevgiler.

      Sil
  7. İşte gönül gözü ile görmek böyle birşey...!
    Gönlünü sevdiğim arkadaşım,neler hissetmişde yazmışsın öyle Yunus-Mevlana olsa anlar ancak seni...
    Görmesini bilene "huuu bak ben buradayım,sen gibi"diyen çiceği-börtü böceği kaç kişi var aynı zaman da,o sesleri duymayı.
    Eline-diline-gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Beni çok onore ettin sevgili blog dostum. Çok duygulandım çok......
    O güzel yüreğinden öperim.
    Kucak dolusu sevgi selamlar olsun MERİH'e

    YanıtlaSil
  9. Hatmi çiçeğini çok severim. Çocukken bahçemizde çok vardı. Her yıl çoğalarak açardı. Solmaya yakın, çiçeklerini kopartıp alnımıza ve burnumuza yapıştırıp, tavuk olduk derdik :) Çocukluk işte...Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatmi ve akşam sefası tohumlarından çok fazla üreyen çiçeklerdir. Hemen hemen her evin duvar diplerinde boy gösterirler tüm güzellikleriyle. Tavuk oyununu hiç duymamıştım:)
      Benden de çok sevgiler.

      Sil
  10. Çiçeklerinin görüntüsü hep hoşuma gitmiştir,bir de uzayıp uzayıp beni görün deyip bir şeyler anlatmaya çalışır gibi görünüyorlar.
    Bir blog arkadaşımız çiçeklerinden aynı kabak çiçeği dolması gibi dolma yaptı hatta az önce bir arkadaşım merak etti diye ona linkini atmıştım Şifalarının yanı sıra pişirilip sofraya da geldiğini bilmiyordum.
    belki bakmak istersin:)
    http://kendimutfagindasef.com/zeytinyagli-hatmi-cicegi-sarmasi-tarifi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dolma yapıldığını ilk defa duyuyorum, düşününce de neden olmasınki diyorum o da kabak çiçeği gibi nede güzel durur tabakta renk renk:)
      Paylaştığın için teşekkür ederim şimdi bi bakayım nasıl oluyormuş.
      Sevgiler.

      Sil
  11. Güzeli görüp mutlu olmak isteyene sebep çoktur , kimi çiçek tarlasında olsa onun için anlamı yoktur. Hatmi yakında solacak ama seneye yine geri dönecek .
    Burada adaşlığın dışında eşlerimizde aynı hobiyle uğraşıyor ,çalışmaları güzel olmuş ellerine sağlık .
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A doğru ya aynı hobi ama bizimki biraz amatörce diyeyim daldan dala konan bir yapısı var değişik hobi peşinden gider hep. Eşiniz profosyenelce çalışıyor şok güzel şeyler yapıyor emeğine sağlık.
      Benden de çok sevgiler.



      Sil
  12. Çocukken, hatmilerden horoz ibiği yapardık. Şimdi de minnoşuma yapıyorum, yapışkan özelliği ile burna çeneye bir yaprak, hoşuna gidiyor fındığın.

    YanıtlaSil
  13. Türkanım nasıl bir yürektir sende ki inan öpüp başıma koyasım geldi az ve öz anlayana bir çiçeğin bile kıymetli olduğunu ona ne güzel anlamlar yüklediğini beğenerek okudum.Evet canım buralar da da çok vardır bahçem de yok ama yan komşumun bahçesinde her sene pembiş pembiş açar bizde çocukken beyaz dip kısmını ayırır kulağımıza küpe yapardık.Görüşmek üzere tatlım kıymetlim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aysel yorum gözden kaçmış affola. Belki bu kadar uzun süreden sonra sen de dönüp okumazsın ama ben yinede o güzel yüreğe hissettiklerinden dolayı çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Şiir gibi,tablo gibi bir yazı olmuş.Hoyrat bir el tarafından koparıldığında bile belki çok canı yanmamıştır. Gören gözler onu öyle güzel anlatmış ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınızdan Onur duydum Makbule Hanım. Yüreğinize sağlık çok teşekkür ederim.
      Selam ve sevgilerimle.

      Sil