9 Eylül 2016 Cuma

Yaşamak ve yaşatmak adına..............



Bu yaz sokağımızın konukları genelde hamile köpeklerdi. Köpeklerdi diyorum birden fazla hamile köpek,bi de o kadar kedi vardı. Ağustos ayı çok çok hareketli geçti bu patililer yüzünden zaman zaman hüzün zaman zaman sevinç derken günler akıp gitti........

Yukarıda gördüğünüz anne köpek ve yavrularının öyküsü bizlerin içini çok acıttı biliyorum ki okuyunca sizlerin de içini çok acıtacak. Paylaşıp paylaşmamak arası gidip geldim, sonuçta paylaşmaya karar verdim.

Bu anne köpek sokağımızdaki bi evin bahçesine yavrulamış. Ev sahibi bahçesinde istememiş hemen belediye görevlilerine telefon edilmiş bir kaç gün içinde alınıp barınaklara götürülmüş. İyi de asıl üzücü durum bundan sonra yaşandı.

Görevliler yavruları alırken anne arka sokağa kaçmış görevlilerde o sokakta yanlışlıkla başka bir anne köpeği alıp gitmişler asıl anne diye.


Gece geç saatte komşum gelip durumu anlattı yavruları gitmiş diye anne köpek bahçenin önünde ağlayıp duruyor diğer arka sokakta da yavrular anneleri için ağlıyorlar geç saat ne yapabiliriz diye düşünürken anne köpek bizim kapıya da geldi, belli yavrularını arıyor ben de senin yavruların burada yok dedim hemen yan komşunun bahçe kapısına yöneldi o an ki üzüntümü anlatamam eşime dedimki geçte olsa, bize kızsada yardım alacağımız kişiyi lütfen ara sabaha kadar yavrular çok küçük açlıktan ölebilirler (sonuçta götürüldükleri yeri bilemiyoruz) buradaki anne arka sokaktaki yavruları emzirmek istemiyor büyük ihtimal oradaki anne de o yavruları emzirmez diye düşündük.


Bir iki arama sonunda gece üç te görevliler geldi ama anneyi yakalayamadan gittiler. Sabahı sabah ettik. Bi komşunun çocukları anne köpekle yakınlık kurup bahçeye aldılar yine görevliler arandı gelip tam yakalamışken köpeğin çok acı çektiğini gören (tahminen memeleri süt dolmuştu onlarda yakalarken memelerini bilmeden sıktılar diye düşündüm) komşu ağlayıp köpeği serbest bıraktırmış. Daha sonra eşiyle gidip barınaktan yavruları alıp anne köpeğin yanına getirmiş.


Bir iki gün içinde komşu tatili bitirip gitmek zorunda kaldığı için bahçesini köpeklere, köpeklerin bakımını da sokak sakinlerine bıraktı.

Şimdiler de herkesin keyfi yerinde yemekleri veriliyor bahçe temizleniyor büyük küçük patililer sevgi, huzur içinde büyüyorlar.
Her gün suyunu içmeye gelip, kafasını kapıdan uzatıp selam verip teşekkür edercesine bakıp gidiyor
Yazlıkçılar evlerine dönünce durum ne olur düşünmek bile istemiyorum.

Buradan şunu demek geliyor içimden lütfen mesuliyetini taşımıyacağımız bir hayvan sahiplenmeyelim, yerinden etmeyelim. Sadece birkaç haftalığına hayvan getirip çocuklarına oyuncak edip sonra bırakıp giden yazlıkçı arkadaşlar biraz daha düşünelim derim.

Ha bu arada bu sevimli annenin adı çocuklara göre "Tarçın" evini açan hanıma göre "Sultan " :)

30 yorum:

  1. Sonu tatlıya bağlanmış, el ayak çekilince de onlar sahipsiz kalmaz. bir hayvanın sorumluluğu da vebali olan bir konu. Allah indinde, vicdanımızda sorumluluklarımız var. Kolay bir iş değil, küçük kızıma yakın zamanda civciv aldık.Çok tatlı ama oyuncak gibi görünen o küçüğün de öyle ihtiyaçları var ki. Üşümesin diye kundaklar yaptık, kutusuna ampuller yakıp ısıttık. Bu süreçte hafif bıkma eğilimleri gösteren kızım da anladı ki bu iş sorumluluk istiyor, her sevdiğin emek istiyor. Sokaktaki hayvanlar yaradılışları gereği aç da kalmaz üşümez de Allah hepsini kararlamış. Ama insanların bozdukları onlara da yansıyor. Ne çok pahalı mama yiyen, elbise giyen ne de aç kalıp ölüme terkedilen hayvan görüntüleri uygun olmuyor. Çocuklar için tam kıssadan hisse bir hikaye yaşamışsınız...Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim.
      Sevgi selamlar.

      Sil
  2. Rabbim açıkta bırakmaz kimseyi..arızalı olan biz insanlarız..ne güzel yavruları olmuş çeşit çeşit desen desen..komşunuzun davranışı ise takdire şayan..Allah onu da açıkta bırakmasın inşallah sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İnsanız ya... Hayvanlara bir sorsak derim bazen insanlığımızı. Sonuç olarak anne köpek de yavrular da güvende diye okuyunca sevinç duydum.

    YanıtlaSil
  4. Şükür tatlıya bağlanmış, Umarım ileriki günlerdede zorluk çekmezler.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çıkmaz.
      Teşekkür ederim.
      Sevgi selamlar.

      Sil
  5. Neyse mutlu son olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. İnan okurken yüreğim ağzıma geldi her cümlenin sonunda öldüler kelimesini okumaktan korktum canım.El atıp kim iyilikte bulunduysa rabbim en güzelinden mükafatlandırsın.Sende arkadaşım dile getirip postu yayınladığın için sağolasın belki birileri görür okur da daha duyarlı davranırlar.Emeğine sağlık kıymetli Türkanım şimdiden iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim ya yayınlayıp yayınlamamak arası gidip geldim. Birazcık da olsa bi şeyler anlatabildimse çok sevinirim canım arkadaşım. İçten yorumun için teşekkür ederim.
      Sizlere de iyi bayramlar diliyorum.

      Sil
  7. Potiklere bak sen, mutlu sonlanmasına çok sevindim. Popoları nasıl yaymışlar öyle can bunlar can.

    YanıtlaSil
  8. Mutlu son olması güzel. Sizin gibi duyarlı insanların olması ne büyük şans. bakılamayacak oyuncak gibi görülecek kedicik/köpecik edinilmesin artık. Çok üzülüyorum yavrucaklara. Gecen yaz bizim yazlıkta bahcede dogum yapan bir sokak köpeciğimiz vardı. Bütün yaz onlarla keyifle geçmişti. Yavruları yaz sonunda bakabilecegine inandığımız komsularımız evlat edinmislerdi, masallah gayet güzel büyümüşler.
    Sizler gibi dostlar hep var olsun, sevgiler.
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sizin oradaki yavurala sahiplenilmiş bizim burada kışın kalan bir iki ev zor yani burada durum.
      Benden de çok sevgiler bebişi ve seni öpüyor iyi bayramlar diliyorum.

      Sil
  9. Cok tatlilar bu guzel kopekler sayesinde blogunuzu kesfetmis oldum ve takibe aldim bende beklerim sevgiler😊

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tanışmış olduk sayfama hoş geldiniz, yorumunuz içinde teşekkür ederim.en kısa zamanda ziyaretinize geleceğim.
      Sevgiler.

      Sil
  10. Ah gerçekten içim parçalandı. Yazık hayvancıklara... Bir anlık hevesle hayvan sahiplenilmemeli. İlerisi düşünülmeli ve çocuklara da bu sorumluluk aşılanmalı...

    YanıtlaSil
  11. Hayırlı bayramlarrr canım benim.

    YanıtlaSil
  12. Ellerinden öperim canım benim!
    Diğer yardım edenlereden de Allah razı olsun.
    Bu hayvanlarla eğlence anlamında sorumluluk duymadan alıp perişan edenlere de Allah akıl fikir versin.
    Hayvnların yazlıklardaki durumu benim de çok kafa yorduğum bir konu,
    Tekrar sağol canım,iyi ki ora da siz varsınız ama dediğin gibi nereye kadar.
    Sevgilerimle .Hayvana insana hakettiği saygıyı gösteren insan topluluğunun çok olduğu bayramlarda mutlu-kutlu günlere diyeyim......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merih! Merih! Sevgili Merih'cim beni çok duygulandırdın canım arkadaşım, dediğin gibi tüm canlıların yaşam haklarına saygı gösteren göstermeği vazife edinmek herpimizin önceliği olması dileğiyle seni gocamannnnnnnnn öpüyorum.

      Sil
  13. Sokak hayvanları konusunda yardımsever olan insanlar...
    Ne güzel...
    Yeni yazıları bekliyoruz... ben de beklerim bloguma... sevgiler... :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ziyaretinize çok sevindim hoş geldiniz.
      Tabiki seve seve .

      Sil
  14. Çok üzüldüm gerçekten okuyunca yazıyı. Yazık bir sürü böyle hayvan var. Geçenlerde bizim mahallede de hayvanseverlerle hayvan sevmeyenler arasında boğaz boğaza kavga oldu. Bu da üzücü bir durum en azından böyle bir şey yaşanmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçektende çok üzücü bir durum yaşanmış. evet bilhassa kedi, köpek sevmiyen değilde bahçesinde istemiyen insanlar var kararlarına saygı duymak gerekir, her canlının yaşam hakkı olduğunu elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız diye düşünüyorum.
      Sevgiler.

      Sil