1 Haziran 2015 Pazartesi

Bahçeyi don vurmuş evi de karıncalar...........

Altıoluk'da bu kış iki kez don olayı olmuş ( burada fazla don olayı olmaz) o nedenle bahçede bulunan kaktüs türü çiçekler dışında bütün çiçekler yok olmuş. Begonvil ve mercanlarımın kurumasına çok üzüldüm onların büyümesi uzun zaman sürebiliyor.

Bu sene buraya biraz geç gelince ağaçların çiçeklenme döneminide yakalıyamadık o mis gibi kokan mandalina, portakal, limon çiçeklerinin kokusunun eksikliğini de çok duydum.

Evi karıncalar istila etmiş dersem çok yerinde olur. "istila" kelimesini kullanmakla olayı abartmış olmam inanın ki.

Evin çeşitli yerlerinde ufak ufak kum yığınları görünce şok oldum anlıyacağınız inşaat çalışmaları yapmışlar küçük misafirlerim:))

Karıncalarla ilk defa karşılaşmadım her yaz onlarla bi şekilde yaşamayı becerebilenlerdenim, ama bu defa başka bir boyuttalardı.

Hata bende giderken açık da iki kutu şeker paketi unutmanın sonucu bu yaşananlar:)))

Alt kattaki karıncalarlardan nasıl kurtuluruz planları yapılırken geçici olarak üst kata yerleştik. Bu katta bulunan objeler geçmişte birçok yaşanmışlıklara eşlik etmiş anıları çok olan eşyalardır.

Şimdide yaz sezonunda çok çeşitli yaşamlara kapısını açık tutarak onlara eşlik etmeğe çalışıyor.

Her gününümüzün anısı geleçekte anımsandıkça hep yüzleri gülümsetsin umuduyla..........

Eşim yol kenarında yaralı bulmuştu. Maalesef ki yaşatamamıştık.

Seneler önce pazarcı teyzeden almıştım el dokuma üzerine kaneviçe iş.

Kendisinin küçük olduğuna bakmayın çok uzaklardan Kanada'dadan oradaki yaşanmışlıklardan kopup gelmiş buralara.

 

20 yorum:

  1. Aynı durumları yaşıyoruz. Şu an bahçedeki çiçek tarhları karınca kolonileri ile dolmuş. Öldürülmelerine içim elvermiyor. Sanırım eve dadananlarla farklı bunlar. Geçen yıl evde, sarı minik karıncalar gelmişti. Bakalım nasıl baş edeceğiz.
    Sağlık olsun.
    Ayrıca otantik havalı ev dekorasyonunuz çoook güzel! Tavana, sedirlere, ve diğerlerine bayıldım. Güle güle oturun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bahçeli evlerin ortak sorunu karıncalar. Benim evdeki ile bahçedeki aynı büyüklükdeler. Evdede bahçedede ilaç kullanmadan uzaklaştırmanın yollarını araştırıyorum.
      Güzel yorumunuz içinde çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Gezginim karıncanın en güzel kaçırma yöntemi kahve telvesi :) eve girdiği yerlere döküyorum ben...Bahçeli evlerin misafirleri işte :)) Ama hamam böceğinden iyidir diyelim :)) O üst katın güzelliği nedir öyle döndüm döndüm baktım...Oooo kanaviçelerin güzelliği, hele o semaver..bakır değilmi...Bende çok aradım onlardan..Bizim Muğlanın kavaklıdere ilçesi bakırcılıyla ünlüdür..ama bir yolum düşmedi işte :( Hele hele o tel dolap...İşte ona bayıldım...Don bu yıl her yeri vurmuş demekki..benimde çiçeklerimi hep vurdu...hepsini baştan diktim bu yıl :)) Sevgiler canımcım..kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güliz'ciğim kahve telvesini, küflü limon kabuğu, bulaşık deterjanı gibi önerileri deniyorum bakalım ne sonuç alacağım.
      Ayrıca sıcacık yorumun içinde çok teşekkür ederim.
      Semaver bakır üzerine gümüş kaplama Erzincan'da almıştım. 1970 yılında o dönemlerde çok kullanılırdı gerek evlerde gerek çay bahçelerinde. Kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  3. Altınoluk güzeldir :) çatı katınız da ondan aşağı değil :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çiçekleriniz için çok üzüldüm.kolaylıklar diliyorum,belli ki hem evde hem bahçede işiniz çok. eskisever biri olarak evinizdeki eşyalara bayıldım,hepsinde yaşanmışlıklar var,ne güzel.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sevindim benim gibi eski sever biri olmanıza.
      Çok sevgiler.

      Sil
  5. HARİKA FOTOĞRAFLAR.... içim ısındı.. inşallah sıkıntıları da en kısa sürede halledersiniz...

    YanıtlaSil
  6. Nakışlı kırlentler harika buram buram nostalji var bayıldım iyi günler içinde oturun karıncalara gelince bir ara bizim bahçe evinde de yaşamıştık karınca olayını karıncaların geçtiği yerlere tebeşir sürün kireç dökün dedi arkadaşlar her ne kadar istemedende olsa yapmak zorunda kaldın her köşeden çıkıyordu faydasınıda gördük

    YanıtlaSil
  7. Çook teşekkür ederim güzel dileğiniz için. Kireç hiç aklıma gelmedi evin dışına döküp en azından eve yaklaşamazlar değilmi? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bahçeli evin bu tür zorlukları var ama şehirde beton yığınları arasında yaşamaktan çok çok daha iyidir diye düşünüyorum sedirli köşeye ise bayıldım nostalji kokuyor kolaylıklar diliyorum gezginciğim çok sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem'ciğim uğramana çok sevindim. Benden de sevgiler.

      Sil
  9. Sevgili Gezgin Kova maalesef benimde bahçemde bir kısım çiçeklerimi soğuk hava dondurmuş...Evine bayıldım..yaşanmışlıklar dan iz taşıyan eşyaları seviyorum...sağlıklı güzel günler diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bilge anlaşılan bu kış hepimizi üzmüş.
      Ayrıca güzel yorumunuz için çok teşekkür edreim.
      Sevgiler.

      Sil
  10. Ne sıcak bir ortam. Ne güzel eşyalar. Bayıldım doğrusu. Çiçekleriniz için üzüldüm gerçekten. İnsan bir sevdiğini kaybetmiş gibi oluyor. Karıncalar için Türk kahvesi önerebilirim. Yukarıda telve önermişler. Onu bilmiyorum, ama çiğ kahve gerçekten işe yarıyor. Güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sardunya'cığım bu sıcacık yorumun içinde ben çok teşekkür ederim. Önerini deniyeceğim.
      Çok sevgiler.

      Sil
  11. Karıncalar basmasa üst kata çıkamayacaktık herhalde:))))))
    Harika görünüyor her şey sıcak sevgi dolu kocaman bir kucak gibi.

    YanıtlaSil
  12. O sevgiyi koca yürek de hissetmek ayrı bir güzel. Sıcak yorumunuz evime dahada sıcaklık kattı. Sevgiler.

    YanıtlaSil