19 Haziran 2020 Cuma

Covid-19 ve Biz (65 yaş üstü)


Dünyayaı kasıp kavuran Covıt19 illetinin ülkemize girişi  11 mart 2020 de oldu. İlk hasta, ilk ölüm  derken  çok zor günlerin bizleri beklediğini ilk zamanlar tam kavrayamadık. Bu coronavirüsünün bir salgına dönüşüp acımasız ilerleyişi karşısında “Yaşlılar risk altında” diye 65 yaş ve üstüne sokağa  çıkma yasağı kondu.  Daha sonra 18 yaş ve altı çocukların da dahil edildiği. Ve akabinde hafta sonları herkesin evde karantina günleri başladı.

Sokağa cıkma yasağının birkaç gün oıur diye düşüncesiye rahat davrandık.^^Êvde kal sağlıklı kal^^ dediler bizde harfiyen uyduk.
Evde vakit bol ama o vakti iyi değerlendirecek ne beden ne de ruhen  o gücü kendinde bulamıyor insan. En güzel eline alıp bir kitap okumak veya el işi yapmak ama nerdeee........ Akıl  haberlerde gözler sosysl medyadaki paylaşımlarda. 

Hastatalar, hasta yakınları, ve bunlara hızmet veren sağlık personelinin canhıraş çalışmaları onların içinde doktor ve hemşirelerin de canlarını kaybedişleri (insan böyle günlerde onlara bi şey olmaz diye düşünür hep)  kısacası her geçen günü arar olduk.

Bir anne baba olarak en yoğun yaşadığımız duygu evlatlarımızla bir daha bir araya gelemeden biricik torunumuzu bir daha sevip kokluyamadan neyse burada durayım oralara girmeyeyim.

Bu zor süreçte çok şeyin kıymetini daha iyi anlıyor insan. Fazla hırsların çok önemli olmadığını az şeylerlede yetinebiliniyor yeterki sağlık ve huzur olsun. Sevmenin, sevilmenin ve “özgür “ 
olmanın ne kadar kıymetli bir şey olduğunu.

Uzakları yakın eden dijital (varlığına minnet duyduğum) iletişim kurup aile bireyleri, akraba ve arkadaşlarla paylaşımda bulunup endişe ve yaşanan korkuyu azaltmaya çalışmaya uğraştık.

Nihayet 45 gün den sonra ilk defa sokağa çıkma izini verildi bir kaç saatliğine o gün sadece 65 yaş üstü sokakta. 10 Mayıs günlerden pazar. Her yer kapalı. 

Ben susayım birazda fotoğraflar konuşsun diye düşündüm ama not düşmeden de yapamadım:)

45 günden sonra ilk sokak izinimiz.

Oh sefan olsun dedim içimden 
Kıskandım galiba ayaklarımı soktum ama jandarma tarafından ikaz edildim. Yasakmışşşş.

Maskeli halimizle yüzleşmek

17 Mayıs ikinci izin günümüz.doğayla başbaşa
Çiceklerin rengine uyum sağlamak :)

24 mayıs 2020

11 Haziran 2020 ilk arabayla çıkış.(izin alınıp Altıoluk’tan Balıkesr arası yolculuk)
Çok zevk aldığımız yol üzeri çeşme başı piknik.

Uzun zamanandan beri ilk gazetelerimizi kendimiz aldık.
Bir müddet ipte havalandırdıktan sonra okuyabilmenin ızdırabı da bi başka.
Bu kareyi de  eklemesem olmazdı.


Sağlıklı ve huzurlu günler dileğiyle.






19 yorum:

  1. Bugünler de geçecek elbet. Sizler doğada belki biracık daha özgürsünüz. Şehir de bir apartman dairesinde ve üstelik bazıları tek başına kalanlar oldu tanıdıklarımızdan.
    Bu size teselli olur mu bilmem ama inanın büyük şehirlerde bu süreç daha or ilerliyor.
    Son kareye bayıldım bu arada :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette geçecek, sağlığımızı ve sevdiklerimizi düşünüp sabırla beklemek..
      Zamanla alışıyor insan yalnızlığa. Tabii ki büyük şehirleri ve apartman katlarını düşününce binkere şükrediyor insan haline.
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

      Sil
  2. Herşey sağlık için diyoruz,umarım geçer bu günler.

    YanıtlaSil
  3. Yaşlı insanlara bakış açısı anlaşılır gibi değil. Hepimiz süreçten etkilendik. Hala etkisi altındayız. Tek başına yaşayan insanların işi çok zor. zordu. 9a 5 varken köye geldik. Bugün kademeli yasak polis bizim köy girişinde nöbette. Zamanı kaçırsa ceza yiyecektik.Fotoğraflar çok güzel. Sağlık dolu güzel günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk zamanla çok inciniyor insan etrafın bakış açısı, yapılan yorumlar sanki gözden çıkarılmış bir kesim( tüm dünya üzerindeki bakış acısı) gibi görüldük gibi düşünüyor insan.
      Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın.

      Sil
  4. deniz resimlerinize bayıldım , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevgi dolu günler diliyorum.

      Sil
  5. Ben -anneme gidip gelmelerim (kapıdan, hiç yaklaşmadan) sayılmazsa- ilk defa geçen pazar deniz kıyısına gittim :D Metos mart başından beri burnunu çıkartmadı. Bilgiç'in yasağı bittiğinden beri zor tutuyoruz evde. Haftada bir gün resim kursu ile idare ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan’cım izin günü dışında bizde hiç dışarı çıkmadık. Alşveriş sağ olsun bizden genç bir komşum yaptı maaşlarımızı Jandarma halletti. Ama insanın özel ihtiyaçları oluyor onları söylemeye utanıyor insan neyse işte böyle şeyler.
      Küçük bir bölgede kalıyoruz her şey anında bulunmuyor anc izin günü dedik o da sadece yürüme mesafesi deniz ona da bin şükür dedik. Kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  6. İlgi ile okudum yazınızı. Hislerime tercüman oldunuz. Zor günler geçmiş izlenimi olsa da sanki coronadan tam kurtulmuş sayılmayız gibi geliyor bana. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koronadan tam kurtulduğumuzu ben de düşünmüyorum. Biz yine önlemlerimize devam ediyoruz. Ilk zamanlar tabii ki de zordu .tanıdıklarının yoğunbakım odalarında olduğu çevrenden bir kaç kişinin hayatlarını kaybetmesi haliyle farkındalığın daha başka oluyor işin çiddiyetini görüp karamsarlığa çok kapıldık.
      Zamanla alışmaya çalışıyor insan daha doğrusu sevdiklerin ve sevenlerinin varlığını hissetmek iyi geliyor insana.
      Yorumunuz için teşekkür eder sevgilerimi iletirim.

      Sil
  7. Merhabalar Gezgin Kova.
    65 yaş üstü paylaşınızı zevk alarak ve büyük bir keyifle okudum. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Yaş olarak ben de aynı sizin gibi Korona'nın hışmına uğradım. Eşim benden biraz küçük olduğu için o kurtardı. Bu arada, yaş farkının faydasını gördüm. O dışarı çıkıp acil ihtiyaçlarımızı karşıladı. Ben de evde ev işleri yaptım.

    İkamet ettiğiniz yerin de Altınoluk olduğunu, bir başka paylaşılarınıza göz atarak öğrendim. Altınoluk'un, Balıkesir/Edremit'e bağlı bir belde olduğunu sanıyorum. Ben de bir aralar Akçay'a heveslenmiştim ama, nasip olmadı. Altınoluk'un da çok güzel bir yer olduğu söyleniyor.

    Değerli Gezgin Kova, bu iş daha burada bitmedi. Bu Covid-19 bizleri ve tüm dünyayı daha epeyce uğraştıracağa benziyor. Bana göre bu büyük bir felaket. İnşAllah en kısa zamanda bu Covid-19 belasından kurtulur ve normal yaşama döneriz. Temennimiz bu, dualarımız bu.

    Sizin yine kaldığınız yerde doğa, yeşil ve mavi deniz var. Biz bütün gün Ankara'da dört duvarın arasından sadece beton yığınlarını seyrettik. Çünkü kaldığımız yerde baharın habercisi olacak dikili bir ağaç bile yok. Kaldırımlar bomboş. Kaldırımlar ağaçlandırılmalı.

    Bu Covid-19 salgını en çok fırsatçıların işine yaradı. Söz konusu fırsatçılarda vicdan ve merhamet gibi ahlaki değerleri göremezsiniz. Onlar sadece ceplerine indirdikleri paralar ile meşgul olurlar. Paradan başka bir şey de onları mutlu edemez.

    Size sağlıklı, Koronasız ve hayırlı günler dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Eşinize de selam, saygı ve hürmetlerimi iletin lütfen!
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    2. Merhaba Recep Bey, sayfama güzel yorumunuzla renk kattığınız için teşekkür ederim.
      Geri dönüşüm biraz geç oldu kusura bakmayın. Bloga çok sık uğruyamıyorum malum yaz ve artı telaşesi çok olunca anca fırsat yakaladığım an girebiliyorum.
      Doğru sahil kenarında daha rahat nefes alıp özgürce dolaşabiliyorduk ama şimdi sahile inmemeye çalışıyoruz. Aşırı bir kalabalık ve insanların çok rahat oluşlarını görüp öfkelenmektense evde kalmaya çalışıyoruz. Yani eskilerin deyimiyle “Asri Hapishana” gibi bi şey.
      Neyse yeni yaşama alışmaya çalışıyoruz diyelim.
      Değerli yorumunuz için tekjrar teşekkür ederim efendim.
      Eşim adınada çok teşekkür ederim. Buralardan çok selamlar olsun size ve eşinze.

      Sil
  8. Ay çok tatlı, çok duygulandım çünkü sanki annem yazmış, yanındaki de babam! :) Ben de gurbet ellerde onlara kavuşamayan aklı devamlı onlarda olan evlat.... 1 ay geçti acaba şimdiki durum nasıl, bir de onu yazsanız ne güzel olur :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gurbette kızı olanbir anneyim. Sızı çok ıyı anlıyabiliyorum:((
      Çok sıcak bir yorum teşekkür ederim. Allah gurbet sağlığı versin , şu aşamada yakınlarde gurbet oldu ne yazık kı. Benden de kucak dolusu sevgiler. Her daim beklerim sayfama ren kattınız.

      Sil
  9. hadi işallah geçcek bitcek hepsiiiiii bol bol gircez denizeee :)

    YanıtlaSil