13 Temmuz 2015 Pazartesi

Güzel bir dünya için..........

Hayvanların katledildiği, ağaçların kesildiği, doğanın sayamıyacağım kadar çok nedenlerle kirletildiğini göz önünde bulundurusak dünya bir gün çöl olacak.

Bu konuda ahkam kesmiyeceğim sadece kendi adıma ufacık bir kaç önlemle bir nebze doğanın kirlenmesini önlersem enazından bir saksı toprağı kirletmeden kurtarırım umuduyla, atık yağ ve pilleri bir kenarda biriktirip sonrada bu konuda görevli kuruluşlara götüreceğim.

"Gezgin Kova yenimi olayın farkına vardınız diye soruyorsunuz? " değilmi! Bende diyorumki ; Hayır yeni farkına varmadım ama birazcık yağdan, bir tane pil den birşey olmaz dediğim zamanlar çok oldu.

Benim gibi bi taneyle, bi kereyle bi şey olmaz diyenleriniz vardır muhakkak, lütfen gelin böyle düşünmekden derhal vazgeçip kurtaracağımız birer saksılık toprak bir çiçek bir ağaç "Bir deniz yıldızı hikayesi örneğiyle" hareket edelim.

Havasıyla, toprağıyla, suyuyla, börtü böceğiyle ve de pırıl, pırıl insanlarıyla güzel bir dünyaya .......

 

 

12 yorum:

  1. Bizler böyle çöpü, pili topladıkça çocuklar da görüyor ve uyguluyorlar. Tek bir pil değil aslında toplanan miniklere doğru davranışı da kazandırmak bir yerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk söyleneni değil, gördüğünü daha çabuk benimser gerçi biz büyükler için de geçerli olan bir durum değilmi?
      Sevgiler.

      Sil
    2. Malesef. Doğru değil midir "biz büyüdük ve kirlendi dünya"

      Sil
  2. Ne güzel yapıyorsunuz. Hepimizin boşverdiği zamanlar oluyor gerçekten. Kaç kişinin boşverdiğini düşününce... Burada yazıp, hatırlatmakla ne iyi yapmışsınız sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Beyaz Sardunya. Sevgiler.

      Sil
  3. Çocuklarım orta okuldayken başladık o yıllar da okul kampanyaları oluyordu hala evde bir kutuda toplanıyor nerde kampanya hemen oraya gönderiyoruz:))
    naylon ,plastik ve camları da ayrıştırıp (İzmir de sabah erken ve akşamları el arabasına benzer araçlarla karton şişe toplayıcıları dolaşır) toplayıcı bir abi var ona teslim ediyorum kartonlar senin diğerlerini de arkadaşlarına verirsin diye uzun zamandır gönlüm rahat. Sadece arada poşeti durumundan dolayı çöpe atmak zorun da kalıyorum ama maalesef 2015 yılındayız amann uğraşamam hem ne olacak ki diyebilenler çoğunlukta:(((
    Saadet'in de dediği gibi biz büyüdük ve kirlendi dünya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir toplayıcının olması hem o insana bir ekmek parası oluyor hemde çöpe gitmeden ayrışmış oluyor. Gazetelerin çöpe gitmesi içimi çok acıtır çöp gelince ayrı poşetlerde çıkarırız dışarıya ama çöpçüler için fark etmiyor hepsini aynı yere koyıyorlar bir kaç kez söyledim yapacak bir şey yok dediler. Kışlık evde ayrışma kutuları var oralara koyuyoruz o güzel ama maalesef buralarda yok. Ne güzel yurt dışında çöpler hep ayrışmalı bidonlar atılıyor uymuyanlara çaydırıcı cezalar uygulanıyor insanlar sistemi oturtmuşlar bizde......
      Ççok sevgiler.

      Sil
  4. Aynen öyle ne kadar duyarlı davransakta bazen es geçebiliyoruz hatırlatman çok çok iyi oldu bu arada ramazan bayramınıda kutluyorum iyi bayramlar diliyorum çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, bende bayramınızı kutluyor huzur içinde bir bayram diliyorum. Çok öptüm.

      Sil
  5. Herkes kendince yapabileceğini yapıyor, ancak büyük bir çoğunluk atık yağ, pil vb konulardan o kadar habersiz ve o kadar vurdumduymaz ki.. Çocuklarımıza biz örnek olmalıyız. Bu yıl olulda atık pil toplama kampanyası yaptık, her sınıfımızda kutularımız vardı, çocuklar birbirleriyle yarıştı, sonuçta ilçe birincisi ve il dördüncüsü olduk. Okulumuzun aldığı ödüller çocuklarımızı öyle çok sevindirdi ki eminim seneye il birinciliğini alırlar:)) umarım hepimizin çabaları boşa gitmez, böyle okul etkinlikleriyle sizin gibi duyarlı insanların hatırlatmalarıyla farkındalık yaratabiliriz.. Sevgiler, iyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Billur bunları duymak beni çok mutlu etti tahmin ediyorumki birçok okulda sizler gibi bu iş gönül vermiş öğretmenlerimiz var bunu düşünüp bilmekte çok güzel. Aslında daha çok üstüne gitmeliyiz kumsallar pil kaynıyor gördüğümüzü alıyoruz ne yaparsak o kar diyoruz.
    Size de iyi bayramlar.

    YanıtlaSil