1 Aralık 2014 Pazartesi

Ağaçtan topla sepete, yolla memlekete.

Tam da yukarıda belirttiğim gibi bahçemdeki ağaçlardan topladığımız meyveleri alıp biraz ziyaret biraz kargo hizmeti sunmak üzere İstanbul'a gittik. (Bu arada kargo fiatları da el yakıyor) Oğlum ve gelinimle görüşüp bir kaç gün sonra Çorlu'ya geçip kardeşimi de ziyaret edip eve dönelim derken Sonbaharın son gününde İğneada turu yapmaya karar verdik. (İğneada, Kırklareli ili Demirköy ilçesine bağlı bir sahil kasabası) Yağmurlu ve sisli bir gün eşliğinde ada'yı gezerken yağmur nedeniyle sık sık küçük kafelere girdik her kafede soba üstü çay, sımsıcacık sohbet derken ada'ya veda etme zamanı gelmişti. İğneadayı birkaçyıl önce İlkbaharın çoşkusuyla gezmiştim şimdi de Sonbaharın songününün verdiği hüzünle gezdim. Sis ve yagmur nedeniyle fazla fotoğraf çekemedim ama bir kaç fikir verebilirim, ada'nın leziz balıklarını yemeden ve manda yoğurdu almadan,kırmızı et sevenlerin de kasaba uğramadan dönmeyin derim.

Sevgi ve huzur dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

Bu sevimli dosta da kargo hizmeti vermeyi borç bildik:)

 

19 yorum:

  1. bu nasil bir guzelliktir??????
    sapancada yaz evimdeki sitede ben yazlari,,,baska bir evde oglusum oturuyor.
    o da benim gibi cok merakli,,,gecen gun birkac kan portakali getirmis,,,bahcesinden
    onlari seyretsekmi,,,opsekmi bilemedik:)
    sonunda uzelerek yedik...bu nasil bir agactir,,,bin kere masallah
    neresidir bu guzelligin karelendigi yer?
    bayildim,,,tek kelimeyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası Altınoluk Kazdağları eteginde bir köy diyeyim. Suyumuzda toprağımızda çok verimli hava dersen oksijen açısından dünyada Alplerden sonra oksijen açısından ikinci yer inşallah öylede gider. Oğlunuzun sevincini anlıyorum bizimde ağaçlar ilk meyvesini aldığımızda sizin yaşadığınız duyguları yaşamıştık ilk zamanlar kaç meyve verdi diye sayardık :)

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Şahane gözüküyorlar..
    Nerede doğa var, doğa ile uğraşan var ben oradayım.
    Yediğiniz lezzetli, toprağınız verimli olsun, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gerçekten doğayla uğraşmak ayrı bir haz veriyor insana ,doğayı sevmenizede çok sevindim. Sevgiler.

      Sil
  4. O sözünü ettiğiniz yerlere bayılırım. Bir de Mürefte vardır gönlümde taht kuran. Daha aşağılara da inip, Küçükkuyu'yu anmadan edemeyeceğim.
    Meyve ağaçları harika. Sepettekiler de öyle..Kar manzarası bize çok uzak. Dün balkonda kahvaltı masası hazırlarken,üzerimizde hırka dahi yoktu. Blogda paylaşsam inanmazlar dedim. Her ne kadar bir odamıza soba kurmuş olsak da yakmıyoruz.
    Keyfiniz daim olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mürefte'yi hiç duymamıştım araştırınca Tekirdağ ili sınırları içinde bir belde olduğunu gördüm İstanbul,a giderken o güzrgahı kullanıyoruz müsait bir yolculukda oraya uğramayı düşünebilirim. Son karedeki yerde kar yok sahil kenarındaki kumsal alan havanın sisli ve yağmurun etkisiyle olsa gerek kar yağmış gibi duruyor gerçekten. Devamlı olmassada arada bir soba keyfi çok güzel oluyor.

      Sil
  5. Fotograflara bak bak doyamadım şu soguk Ankara günlerinde sayende içim ısındı, o eski soba kızarmış ekmekler beni nerelere götürdü bir bilsen ne iyi ettinde paylaştın çok öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltemciğim güzel yorumun için teşekkür ederim. Soba, kızarmış ekmek dediğin gibi beni de alır bir yerlere götürür bazen hüzün bazen mutluluk yaşatır.

      Sil
  6. Ne kadar güzel, insanın baktıkça bakası geliyor, kivilerde ne güzel tutmuş..Babam bu yıl ilk defa dikti, ama meyve verdimi bilmiyorum.Köye gidince ilk işim bakmak olacak..Soba üstünde sıcacık çay, yanına kıtır ekmek, mis mis...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Güliz kivi biraz nazlı şöyleki ! Kolay kolay her yeri beğenmez beğendiği yerde de çoşar sahibini sevindirir. En önemlisi dişi ve erkek dikilecek yosa meyve vermiyebiliyor. Baban bunları biliyordur ama ben yinede yazdım belki birinin işine yarar. Tahminimce bu sene olmasada seneye meyveleriyle sizleri sevindirir. bendende sevgiler.

      Sil
  7. Harika , biz kivileri anacak kasalarda görüyoruz, dalından koparmak ayrı zevklidir eminim . Sağlıkla tüketin , bize de seyreylemesi kaldı . Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Benden de sevgiler.

      Sil
  8. Tam benlikmiş. İnşallah benim de güzel bahçesi olan bir evimde yaşarım. Sevgilerimle. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Tüm içtenliğimle amin diyorum. Bendende sevgiler.

      Sil
  9. Ağaçtan toplanan meyve gibisi yok diyecekken sobaları görüp kendimden geçmişim:-)

    YanıtlaSil