12 Mayıs 2016 Perşembe

Bahçeyi yaza hazırlamak......

Altınoluk' tan Merhabalar.....

Ekim ayında bahçeye ıspanak, pazı, marul, soğan, ekip Balıkesir'e dönmüştük onlarda çoştukca çoştular. Bir kış mutfağımızı şenlendirdiler dolayısıyla midemizide:) şimdi son mahsulü toplayıp yerlerine evde kendi yetiştirdiğimiz yazlık sebze fidelerin dikimini yapıyoruz.

Evde fide yetiştirmek aslında kolay önemli olan tohumun iyi olması hazır tohum yerine kendi sakladığım tohum ve birde güvendiğim kişilerden aldığım tohumları fideledim, sonucu bekleyip göreceğiz.

Geçen kış don olayı olunca bu kış çiçekleri korunaklı yerlere kaldırıp, küçük ağaçlarında köklerini korumaya almıştık çok yararını gördük yani zararsız atlattık diyebilirim.

Bahçe objeleri kaldırıldıkları yerlerden çıkarılıp köşelerine yerleştirildi. Şimdilik bahçe işi bitti sıra evin içine geldi:)

Sezonun ilk misafirleri bu hafta sonu Zonguldak'tan (kardeşlerim) geliyor.:)












44 yorum:

  1. ben de Edremitliyim ama istanbulda yaşıyorum altınoluğa geldiğimde gözlerim bu evi arayacak:)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel karşılıklı kahve içeriz:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Görüntülere bayıldım. Baktıkça insanın içi açılıyor. Şehir hayatında tıkılıp kalmışız maalesef. Böylesi mekanlara özlem duyuyoruz. Bizim yerimize de keyfini çıkarın. Maşallah diyorum nazar deymesin dimi :) Sevgi ve selam ile...

    YanıtlaSil
  4. Bahçe, toprak gibisi var mı? Hayırlı, keyifli yazlar olsun...

    YanıtlaSil
  5. Çiçek, bahçe sevenlere, yanı başında yeniden küçük bir dünya yaratmak için emek harcayanlara, uğraş verenlere hayran oluyorum. Biz de kışın balkonda, yazın yaylada bir şeyler yetiştirmeye çalışıyoruz.
    Görüntüler harika. Elinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayla hayatınında çok güzel olduğunu düşünürüm insan oralarda daha özgür ve dingin olur.hiç gitmedim tv. Gördüklerim bana bu duyguyu hissettirdi siz nedersiniz yaylaya giden biri olarak?
      Yorumunuz için teşekkür ederim.
      Çok sevgiler.

      Sil
  6. Ne kadar güzel bir bahçe inşallah ilerde bizlere de öylesi nasip olur :)) Akraban olaymışım iyiymiş 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah diyeyim en kısa zamanda gönlünüze göre bir yer olur. Akraba sayıldık bile:)

      Sil
  7. ben de her yaz oralardayım, özledim bile şimdiden

    YanıtlaSil
  8. Bahçe ile uğraşmak gibisi yok; yaşam enerjisi veriyor insana. Geçen köylü bir teyze ile konuşuyordum; "Bahçede bütün gün çalışıyorum, çalıştıkça açılıyorum ama evdeysem, akşama kadar televizyon izlemekten, oturmaktan yoruluyorum." demişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyze nekadar doğru söylemiş, toprak insanı çok dinlendiriyor belki bedenen yorulsada ruhen dinleniyorsun.
      Sevgiler.

      Sil
  9. Yalova'da bizim de ektiğimiz bahçemiz vardı, her akşam ot yolardım, nasıl huzur verirdi. Bir küçük toprak parçası insana yetiyor, minicik tohum ediyorsun tenceren doluyor. Nasıl bir mucize değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışdığımız dönemler çok az gelebiliyorduk, geleceğimiz hafta sonları eşim saniye bile kaybetmeden hemen buraya gelirdik ben kızardım kendisine ne var orada işten başka diye. Sonraları bir takım acı olaylar yaşayınca eşimden önce ben isterdim hemen gidelim diye demem o ki o bir karış toprakla uğraşmak beni başka yerlere götürüyor ruhumu rahatlatıyordu bu böçek bu çiçek derken zamanın nasıl geçtiğini anlıyamıyordum. Aa ama çok yazmışım:)
      Sevgiler.

      Sil
  10. En sevdiğim uğraş toprak bahçe işleri:) En büyük hayalimde bahçeli çiçeklerle,bitkilerde dolu bir ev:) Rabbim herkese nasip etsin:) Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalinzdeki eve istediğiniz yerde en doğru zamanda kavuşmanız dileğiyle...
      Yorumunuz için teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  11. Gezgin cim sonrası keyfini sağlık ve neşe içinde çıkarmak kısmet olsun sizlere .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nevcihan Hanım.
      Sevgiler.

      Sil
  12. Bahçe Perisi sizin oralara da gelmiş belli ki:)Sakız sardunyaları harika!Daha pek çok güzellik gözüme çarptı ama en sevdiklerimden olmaları nedeni ile belirtmeden geçemedim. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet buralara da uğradı :) sardunyaları sıkı sıkı korumaya aldım bu sene donmaktan kurtardım . Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  13. Canım arkadaşım ne güzel bir yerde yaşıyprsun ne güzel bahçen var fidelerini kendin yetiştirmen hairka tam organik ebter tohum değil berketli faydalı şifa olsunlar çabuk büyüyüp meyvelerini versinler.... çiçeklerin , bahçe süslerin herbirii şahane nasıl güzel vait geçer orda allah sağlık versin de uzun yıllar toprağınla uğraşıp yaşayasın ....eee Zonguldak ta yakınların nerde oturuyorlar sakıncası yoksa yazarmısın biliyorsun ben yerlisiyim :)) öpüyorum sevgiyle de kucaklıyprum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aysel, güzel yürekli, tatlı dilli güzel insan nasıl güzel şeyler yazmışsın çok teşekkür ederim bütün güzellikleri hepimiz beraber yaşıyalım. Gelen misafirler kardeşlerim biri İn Ağzında diğeri Kozlu da oturuyor. Aklıma gelmişken söylüyeyim Zonguldak la ilgili postuma bakarsan sevinirim.
      Çok öptüm.

      Sil
    2. Günaydın can arkadaşım İnağzında akrabalarım var Kozlu bana uzak ama bilirim oraları ayy nasıl sevindim yaşadığım yerde senden birilerinin olmasına :)hemen postuna bakıyorum hayatım bende kokulu kokulu öpüyorum güzel mutlu haftasonları diliyorum.

      Sil
    3. Günaydın canım ben yanlış bildirmişim önceden Kozludaymıiş şimdi terminalın üstünde oturuyor. Bi geldiğimde görüşürüz inşallah. Ben de seni çok öpüyorum.

      Sil
    4. İnşallah cnm. terminalin üstünde kızkardeşim oturuyor belkide tanışıyorlar :)) hayırlı kandiller.

      Sil
  14. Çok güzel hepsi birbirinden değerli,emek ve sevgi kokuyor.Tebrik ediyorum ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
      Sevgiler.

      Sil
  15. süper ya ek dik büyüt ye çok özenilesi

    YanıtlaSil
  16. şahane görünüyor minik cennet olmuş burası ,ellerinize sağlık afiyetle tüketin arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Hatice Hanım.
      Kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  17. Çok güzel görünüyor. Sağlık ve huzurla oturun. Sebzelerinizi de afiyetle tüketin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyorlar.
    Geçtiğimiz iki sene Ankara'da balkonda domates, biber yetiştirmek için çok uğraştım ama olmadı. Sanırım balkonda olmuyor. Bu yıl artık öyle bir şeye yeltenmeyip sadece çiçek diktim. Bakalım ne kadar dayanacaklar ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Buzlu Kalem, güzel yorumunuzla renk kattınız bloguma teşekkür ederim uğradığınız için. Umarım çok güzel çiçekler yazboyu balkonunuzda eşlik edecektir size.
      Sevgiler.

      Sil
  19. Kolay gelsin içim açıldı ben bu aralar bahçemede gidemiyorum iş iş hep bir yoğunluk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim size de kolay gelsin.
      Sevgiler.

      Sil
  20. Nefis bir bahçe afiyetle yiyin herseyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sayfama hoş geldiniz yorumunuz için teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  21. Uzun zamandır sizi ziyaret edemiyordum, şimdi bebişi uyutup fırsat bu diyerek geldim. Bahçeniz minik bir cennet gibi, emeğinize sağlık. Huzurlu mutlu günleriniz olsun orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Billur, güzel yorumunla ses vermene çok sevindim. Sizde bebişinizi sağlık ve huzurla büyütün çok güzel yıllarınız olsun. Çok öptüm.

      Sil
  22. Bahçeniz ne güzel.Bir Çin atasözü der ki: "Bir gün mutlu olmak istiyorsan içki iç, bir hafta mutlu olmak istersen seyahat et, bir ay mutlu olmak istersen evlen, bir ömür boyu mutlu olmayı istiyorsan toprakla uğraş." Demek ki bir ömür boyu, hüzünler ve acılar da olsa mutluluk sizi hiç terk etmeyecek inşaallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BirTatlıHuzur! Yorumunuz bana tatlı bir huzur verdi dersem ne dersiniz? Çok ama çok teşekkür ederim zarif yorumunuz için.
      Çok sevgiler.

      Sil