18 Aralık 2015 Cuma

Bahçe tamam yola devam.....

Bugün 16 Aralık bahçede olan mahsüller toplandı, ağaç kökleri gübre ve dökülen ağaç yapraklarıyla dolduruldu.Soğuğa dayanısız olan saksı çiçekleri korunaklı yerlere alınıp köklerine gübre ve yaprak çürükleri konuldu (geçen yıl don kabusu yaşayınca :( ) bu sene daha dikkatli davranmaya çalıştım. Geri kalan yapraklar ve otlar toplanıp geri dönüşüm bidonlarına konup üzerine toprak atılıp kapakları kapatıldı. Ee valizlerde hazır, sabah arabaya koyup yola çıkma işi kaldı.Tabi her zaman olduğu gibi arabaya koyarken de boşaltırken de eşimin "Böylede olmazki güzelim, olur olur güzelim" diye diye yola devam edilecektir.:)))

Bakmayın üç tane olduğuna bereketi bol tadıda çok nefis.:)

Begonvil geçen kış don yemişti çok üzülmüştüm :( şimdi sardım sarmaladım:)

 

Fasülyelerin güzelliğine bakarmısınız. Eylül ortasında ekmiştim.

Hala vermeye devam.

Komşulara gidecek olanlar.

Bu mine çiçekleri hep gülümseyip duruyor sokaklarda, kayıtsız

kalamazdım onları hepimiz adına topladım bakınca şu zor günlerde

bizimde yüzümüzü gülümsetsin diye.

 

 

15 yorum:

  1. Maşallah bereketiyle sağlıkla tüketilsinler inş. İşte soğuk yerlerin de bu sıkıntısı var gözünün içine bakıp büyütüyorsun ya donarsa diye aklın kalıyor. İnş. bıraktığın gibi bulursun donmazlar ve geri geldiğin de gülümsüyor olurlar:))
    anım o sayfa kapanmaları benim blogla alakalı değil geçtiğimiz günlerde bana da oldu diğer blogları dolaşırken yorumuna yazmıştım insan elindeki bardağı düşürmüş gibi bir hisse kapılıyor bir arkadaşa 4 kez denedim yine düşünce ertesi gün gidip yorum yazmıştım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sayfa kapanma olayı evet başka blog dada denk gelmiştim belki benim hatam diye düşündüm olabilirde çok detaylara giremiyorum bir terslik çıkarırım diye fazla kurcalıyamıyorum her neyse sağlık olsun tek sorun defalarca yazmak değil duygularda kafa karışıklığı yapması:)) çok sevgiler.

      Sil
  2. Bütün bu güzellikleri bırakıp yola koyulmak zor olsa gerek ama ne yapalım, sağlık olsun.. Dönüşte kavuşmanın, yeniden bahçeye ve çiçeklere el atmanın güzelliği de bir başka. Biz köye yerleşirken kış dönemlerini Antalya'daki evimizde geçiririz diye planlamıştık ama burada patili nüfusumuz birden artıverdi. Bahçe de hiç ihmale gelmediği için yaz kış kalır olduk. Şehirdeki ev pek bir mahzun, bizi bekliyor.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani bir söz var "Evdeki hesap çarşıya uymaz" bizde bu evleri yaptırıken birkaç komşuyla düşüncemiz emekli olunca yaz kış otururuz diye yola çıkmıştık ama olmadı herkesin birtakım problemleri çıktı kışları gitmek zorunda kaldılar öyle oluncada bizlerde soğuklar artıpta ısınma sorunuda zorlaşınca şehirdeki evlere geçmek zorunda kalıyoruz. Belkide siz iyisini yapıyorsunuz toplanıp gidip gelmek zor oluyor helede bahçeli bir evde uzun zaman kalıpta apartmana geçmek :( Ama çok anlatmışımdemi?
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Çok sevgiler.

      Sil
  3. Minelerine baktımm da baktımm nasıl güzeller gerçektende hzur verdi.
    Bahçene ürünlerine çiçeklerine hayran kaldım hepsine maşallah ...bereketi içinde afiyet şeker şifa olsun cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelliğin birazıda sizin bakan gözlerinizde vede yüreyinizde.
      Yorumun için teşekkür eder sevgilerimi gönderirim.

      Sil
  4. Umarım bahçenizi bu yıl don vurmaz, bahçenizin bereketi daim olsun.
    Mineler gerçekten yüzümü güldürdü..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yüzünüzün gülümsemesi daim olsun.
      Çok sevgiler.

      Sil
  5. Hepsi ne kadar güzel. Sağlıkla tüketin. Minelere de bayıldım. Dönüşte aklınız kalıyordur tabii. Ama seneye kavuşmak da güzel olur. Hem hava değişimi oluyordur. Canınız sıkılmaz, ne güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can sıkılmaya vakitmi var Beyaz Sardunya'cığım, aile değişik ülkeler, şehirlerde olunca hızlandırılmış hayat yaşıyoruz anlıyacağınız .
      Güzel yorumunuz için teşekkür eder sevgilerimi iletirim.

      Sil
  6. Maşallah ne güzel bahçeniz. Don olayı geçen yıl bahçeleri mahvetti malesef. Bir dünya çiçeğim helak oldu geçen yıl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donn konusunda geçen yıl ben de üzüldüm çiçeklerime :( bu sene aklımca bazı önlemler aldım. Sizde almışsınızdır?
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  7. Maşallah bahçenizden çıkan kivilere bittim resmen . İlk kez mine gördüm. Yada ilk defa farkettim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil