8 Şubat 2015 Pazar

Kısa yol hikayesi.......

 

Bugün sizlere şu soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtacak iki kısa yol hikayesi anlatacağım.

Balıkesir'le Altınoluk arası taksiyle bir saat on dakika. Bu süre zarfında çok güzellikler yaşıyabiliyorsun bilhassa yaz sezonunda yol boyu tezgahlarda tarlada toplanıp gelmiş meyve ve sebzelerin sunumu, salaş sevimli oturup dinlenme yerleri ve yeşilin her tonunun verdiği huzuru.

Bu yolculuğumuzda yol kenarında bir ev dikkatimi çekti köy tavuğu yumurtası bulabiliriz umuduyla gidip evin bahçe kapısını çaldık. Bizi ilk karşılıyan evin minik köpeği ve tavukları oldu. Sonra evin hanımının sıcacık bir karşılama ve güleryüz göstermesi bizi çok mutlu etti. Yumurta bulurum umuduyla uğradığımı söylediğimde ise kış olduğu için tavukların fazla yumurta yapmadıklarını, elinde birkaçtane olduğunu boş çevirmemek için onları verebileceğini, eğer isterisek hazır da süt ve taze tereyağıda alabileceğimizi söyledi. Biz de gerekli olan alışverişimizi yaptık çok da uygun fiyatla daha da önemlisi aldığın yeri bilmek tek elden almaktı. Ayrılmadan önce telefon numarasını verip, yola çıkmadan bir ikigün önce arayıp istediğim kadar yumurta, tereyağı ve süt alabileceğim sözünü vermesi, kısa zaman zarfında ne ikram edebilirim nezaketini ve samimiyetini göstermesine nasıl teşekkür edeceğimi bilemeden veda edip yola devam dedik.

Bu anlatacağım güzel olayıda Balıkesir'in Havran ilçesinden geçerken yaşadık. Yol kenarına kocaman bakır kazanlar konmuş ateşler yakılıp, yemekler yapılmış davet edilen köy halkı yemeklerini yiyordu. Yoldan geçen yolcuları durdurup yemeğe davet eden 20 yaşlarında ve gözlerinin içi gülen bir delikanlının misafiri olduk. Ailesinin delikanlıyı askere uğurlama yemegiymiş. Tüm samimiyetleriyle ikram ettikleri yemekleri yiyip biraz sohbetten sonra birkaç fotoğraf çekip bloğuma koymak için kendisinden izin istediğim de ise çok sevindi, kendisininde fotoğrafını çekip ismini yazabilecegimi söyledi. Çok teşekkür edip hayırlı teskerler dileyiyle ayrıldık oradan.

Bu güzellikler ülkemizin her yerinde değişik şekillerde yaşanıyordur muhakkak ama dedim ya bu soğuk günlerde böyle sımsıcacık, temiz yüzlü insanlarla karşılaşmak, sofralarına konuk olmakla nekadar iyi etmişiz de bu yola çıkmakla dedik.

Bu samimi ve sevgi dolu yürekler hiç eksik olmasın hep çoğalsın umuduyla. Sevgiler.

Bir köy evinde görmek istedillerim. İneklerde vardı ama uykudalarmış huzursuz olurlar diye fotoğrafını çekemedim.:))))))

Kazlar da çok kızdılar ama ben yinede fotoğrafladım.

 

Asker uğurlama yemeği.

Güle güle git, güle güle de dön güzel yürekli insan.

 

 

29 yorum:

  1. Ne güzel bir yolculuk..ne güzel insanlarla karşılaşmışsın..Memleketimin iyi yürekli insanları...Bir gün mutlaka iyi insanlar kazanacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel temenninize tüm kalbimle katılıyor sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  2. Yurdumun sıcak temiz kalpli insanları keşke daha çok rastlayabilsek böyle güzelliklere, ne güzel bir anı ve yolculuk olmuş sevgilerimi yolluyorum canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim. Bu güzelliklere yorumlarınızla katılmanız beni çok umutlandırıyor. Çok öpüyorum.

      Sil
  3. Doğal davranmak samimi çıkarsız davranmak insanlığa ,insan ilişkilerine ne güzel bir iz bırakıyor...Tavuklar kışın az yumurtluyorlar benimde bahçemde tavuklarım var ..Köpeklerim var doğayı çok seviyorum..sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bilge gelen güzel yorumlardan anlıyorumki, son senelerde yaşamın kirliliğinden etkilenmemiş çok güzel insanlarımız var olması çok ama çok sevindirici. Sevgiler.

      Sil
  4. burnumun diregini sizlattin desem yalan olmaz!!!!!!
    belki rastlamisindir...belki seninlede paylasmisimdir ama yine soylemek istiyorum.
    aklim egede kaldi deye deye ayvalik altinovadaki yaz evimizi sattik 4..5 sene oluyor
    esimi kaybettikten sonra cocuklar yalniz olmaz dediler,,cok uzak dediler,,yakinimizda olmalisin dediler:)
    ama simdi havran falan deyince sen,,icim sizladi
    havrana varinca geldik derdim,,
    o kadar sevmistimki,,,oralari
    of offfff...
    suan istanbuldayim bu kisi boyle git gellerle gecirdim,,,torunum oldu,,,demistim:)
    su an icim okadar dolu anlatamam..
    kizim gidelii 15 sene oldu,,,simdide kucuk oglum
    ciddeye fabrika muduru olarak gitti..bir kac git gelden sonra uuzun bir sure kalmak uzere simdi yolcu ettik...ne diyecegimi bilemiyorum
    bir muddet sonra esi ve cocuklarda ona katilicaklar,ne kadar kalirlar bilemiyorum
    ama galba oglus,,bir kac sene oralarda,,,sonrada ne olur bilemiyorum
    onlar icin hayirlisi diyorum ama,,,ana yuregi cok bi burkuluyor,,
    sana denk geldi bu icimi dokusler..
    affola,,,seni kucakliyorum..doya doya.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belkiide rastlaşmışızdır bellimi olur. Oğluşuna hayırlı yolculuk olsun, Allah kavuştursun. Demiştim ya seni çok iyi anlıyorum benim kızım gidelide14yıl oldu gurbetin ne olduğunu çok iyi bilirim. 2000 yılından sonraki bir kaç yıl çok zor yıllarımdı canım kızımı Kanadaya uğurlamışım ah Cihan'ım ah İstanbuldan Balıkesir'e dönerken Bandırma feribotunda hıçkırıklarım martıların çığlıklarına karıştı gözyaşlarım denize aktı. Tam ona alışmaya çalışayım diye uğraşıyorken annem felç geçirdi akabinde kız kardeşimi 1yıl içinde kanserden kaybettim genç yaşta niye bunlara girdim bilemiyorum ama demek istiyorumki Allah gurbet sağlığı versin önemli olan bu. Güzel şeylerden bahsedeyim torun büyümüştür seni dinleyip kırmızı terlik aldım ama olmadı acaba ayakkabımı alsam:)))) bunları yazdım inşallah dönerde okursun çok öpüyurum sevgiyle kal.

      Sil
    2. Annem, Kırmızı terlikler için teşekkür ediyoruz... :)

      Sil
    3. Oğlummmm ziyaretinizden nasıl mutlu oldum, nasıl haz aldım anlatamam.
      Kırmızı terlikleri beğendiğiniz içinde ben teşekkür ederim:)))

      Sil
  5. Annemlerin de Ayvalık da yazlığı var, çok severim o yolu Bizde bir ara yerleşmeyi düşündük emekli olunca ama kısmet olmadı şimdilik yazları gidiyoruz ama hala yerleşme ümidim var, güzel bir yol öyküsü...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Tabiki hemen ziyaretinize geleceğim. Bendende sevgiler.

      Sil
  7. İçim bir tuhaf oldu gerçekten. Keşke herkes böyle, insanlıktan nasibini alsa. Böyle saf ve temiz kalabilse. Dünya ne güzel bir yer olurdu. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu zaman zaman karamsarsızlığa kapılsamda böyle güzel insanların varlığı beni umutlandırıyor. Sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  8. Harika bir yol hikayesi okudum. Ellerine sağlık.
    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz çok teşekkür ederim. Bendende sevgiler.

      Sil
  9. Hiç unutulmayacak hep anılacak örnek olarak anlatılacak çok güzel anlar yaşamışsınız. Bloğunuzu takibime aldım bende beklerim.

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldiniz teşekkür ederim. Hemen geliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Geç kalmışım bu güzel paylaşıma:)
    bayıldım o minnaklara ne iyi yapıp uğramışsınız ,anadolumuzun güzel insanları şükür hala hesapçı olmayanlar çoğunlukta. Asker evladımız da uğurlandığı gibi karşılanır inş..

    YanıtlaSil
  12. Ülkemin bu güzel adetlerini seviyorum. Bazen akıl tutulması yaşasak da iyilerin ve iyiliklerin daha çok olması sevindirici. Ne güzel bir adetmiş. Asker kardeşim güle güle gidip gelsin inşAllah.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  13. bayıldım ben buraya ya. sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    http://www.meleklerinruyasi.com/

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir yolculuk olmuş,samimiyeti, doğallığıve hiç hesapsız insanlığı ile var olanlar çoğalsın bu dünyada onlara çok ihtiyacımız var,selam ve sevgilerimi bırakıyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel ve umut dolu bir yazı😀
    Aslında anlattıkların değil de tersi olsa şaşırmalıyız ama şehir yaşamı bizi başka türlü bi insan ettiğinden şaştığımız şeye bak dedim kendine😀
    Teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malisef ki şehir hayatının keşmekeşliği bizlerin bazı değerleri görmemizi yada görüpde önem verme duygusundan yoksun bırakıyor.
      Bendende sevgiler.

      Sil
  16. Yolculukların güzelliği insanı mutlu etmesiyle ölçülür. Sizin için de güzel bir yolculuk olmuş anlattıklarınıza bakılırsa.
    Mehmetciğimiz de hayırlısıyla gidip döner inşaallah.

    YanıtlaSil
  17. Harika bu yolu sık sık kullananlardan biride benim. Üstelik Havran lı arkadaşımda var. Gerçekten insanları çok iyidir. Sizde harika duygularınızı aktarmışınız memnun oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoş geldiniz, güzel yurumunuz için teşekkür ederim. O duyguları bize yaşatan insanlara birkez daha teşekkür etmiş olayım sizin vesilenizle.

      Sil