3 Ocak 2017 Salı

Kar.....Doğa ve yaşamdan kareler...........

İki gündür aralıksız kar sakin sakin yağıyor. Uzun kar yağışının olacağı uyarıları yapıldığı için kimselerde telaşesi yok e birde Noel tatiline denk gelince herkes evde iş derdi yok, okul derdi yok gerçi olsa ne olacak karla yaşamaya hazırlıklı bir ülke.
Ben şu an bulunduğum şehirde bu kadar kar yağışına rağmen çok az sayılacak sorun yaşanıyor o da ana yollarda.Sabaha kadar görevliler iş başında tuzlama, kumlama tüm gereken önlemler zaman'ında alınıyor belediye ile halk üzerine düşen görevi layıkıyle yapıyor. 

İnsanlar kapılarının önünden geçen yaya yolunun karını küremek zorunda çünkü oradan geçen birilerinin düşmesinin (insan veya hayvan hiç fark etmiyor) maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü.

Doğa dersen bir harika karla bir bütünlük içinde her ağaçta bir başka görsellik sergiliyor. Her ne kadar hava -30 - 35 i gösterse de her canlı için bir koruma alanın olduğunu bilmek insana huzur veriyor.

Şimdilik buradan kucak dolusu selam ve sevgiler.


 

 

 

 ,

 

 

Güneş'in kar yüklü cam ağacına yansıması.

 

 

Bahçedeki masaya arada bir yemek bırakıyorum. Ayak izlerini görünce de bir mutlu oluyorum tarif edemem. 

 

 

Yaya yollarıdevamlı görevlilerce  kürenir.

 
Bu da kızım iş başında

24 yorum:

  1. Manzara çok güzel ama -30 -35 nasıl bir soğuk hiç hayal edemiyorum. Kar çok güzel ama orada kuzey yarım küreye yakın bir ülkede buradakinden farklıdır ama yaşam standartı yüksek keyif kısmı ağırdır. Sıcak bir kış diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava da nem olmadığı için soğuktan kolay hasta olmuyorsun, insanların kullanacakları her şey o şartlara göre üretilmiş evlerinden arabasına, giysilerine kadar.
      Sevgiler.

      Sil
  2. İnsanlar görevini yapınca sorun çıkmaz İyi yıllar .Görseller güzel gönlümüz açıldı.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Keşke bizim ülkemizde de insanlara sorumluluklar yüklense uyulsa nerdeee herşey devletten ya da başkalarından bekleyen bir yapımız var demem o ki ne güzel herkes kapısının önünü temizliyor yapmadığı takdirde olumsuzlukları karşılamak zorunda diyorsun benim bu çok hoşuma gitti.Görüntüler muhteşem ne kadar derli toplu miss gibi bir yer olduğu görülüyor sende sefasını sürüyorsun herzaman da öyle olsun selam ve sevgiler güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok temiz bir şehir Ayselc'cim. Zaten dünyanın en temiz şehirlerinden beş taneden biri. Sokaklarda çöp yok denecek kadar az. Yakınımızda okul var ara ara öğretmenler evler uğrayıp çocukların etrafa çöp atıp atmadığını soruyorlar gerisini sen düşün......
      Canım benim kucak dolusu sevgi ve selam.

      Sil
  4. Gezgin'cim soğuk havayı sevmesem de manzara süper şimdilerde bizim insanımızın unuttuğu her şeyi hazır bekleyen nesillerin yetiştiği şu dönemde ne güzel davranışlar sergiliyorlar geçmişte bu durum bizim kültürümüzün bir parçasıydı.2017 yılı nın sizlere sağlık mutluluk getirmesi dileği ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevcihan Hanım ses vermen beni mutlu etti :))
      Çocukluğumdan anımsarım anacığımın sabah ilk işi kapının önünü süpürmek olurddu sonra kahvaltımızı verirdi. Zaman zaman köylerden bizim oranın köylerinden geçerken denk gelirim ogazla çoğu zaman yazlık evin sokak kapısını süpürür çöpü toplarım biraz bizim sokakda da o düzen var.
      Güzel dileğin için teşekkür ederim.
      Sevgi ve selamlar.



      Sil
  5. Çok güzel kareler o ayak izlerine de ayrıca bayıldımmm.
    Bu beyazlıklar giderken keşke her türlü pisliği de yıkayıp temizleyip götürse bembeyaz güzel günler diliyorum hepimize de Ülkemize de inş. sevgiler canım sağlık ve güzellikler içinde ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Hanımcığım o ayak izlerine yerde eşlik eden tavşan ve sincap patileride var fotoğrafları koyarken gözden kaçmış. Buradaki tafşanlar kocaman evlern bahçelerinde salınıp duruyorlar bazen yolda trafik polisi gibi duruyor etrafı seyrediyor çok hoş sürücüleri bekletmekten zevk alıyor diyorum.
      Dileklerinize gönülden katılıyoru amin diyorum.
      Sevgi ve selamlar.

      Sil
  6. Tüm görseller güzel de su birikintisi ya da gölcüklü olan harika bir görüntü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehrin ortasından geçen Bow nehrinden bir görüntü. Çok kuş barındırıyor fotoğraf çekerken tam Yasemilik bir yer derim.
      Sevgi ve selamlar.

      Sil
  7. Of,of kara rağmen fotograflardan içim ısındı,
    Ellerine sağlık,gözlem yapma merakına ve ilginç karelerine bayılıyorum,çekmeye devam;
    özellikle sorumluluk sahibi insanlarla aynı yerde yaşamak,insan yaşamaına kattığı kalite sağlıklı olmağa yetiyor.
    keyfini çıkar arkadaşım.
    2.sırada ki ve 6. sıradaki fotoğrafları ayrı beğendim.
    Kızına da kolay gelsin.
    Benim oğluşunda öyle bir resmi var küreğini pek severiz.Kendi boyunda kar kürediği olur.
    Dediğin gibi kurallar ülkesi olma durumu darısı bizim ülkenin başına,geri gitmeyelimde daha geriye,ileriye ileriye ulaşırız inşallah.
    Sevgilerimle .

    YanıtlaSil
  8. Merih'cim Güzel arkadaşım, biz anaokul öğretmenlerinin okulda öğrendiği en önemli şey de gözlemci olmak çocuklara ona göre yaklaşmak değilmi? ( gerçi mesleğimi yapmadım ama)yorumunu okuyunca vallah gaza gelip kendimi sokağa atıyorum.:)
    Senin oğlanda yurt dışındaydı değilmi? Allah gurbet sağlığı versin canım benim.
    Sıcacık yorumun için teşekkür eder kucak dolusu sevgi ve selamlarımı iletirim.

    YanıtlaSil
  9. Yaa ne güzel değil mi? Ne kadar sorumluluk yüklenmiş insanlara değil mi? Herkes kapısının önünden mesul. İyiymiş. Eksilerde yaşamak zor olsa gerek. Biz sıcak memleket insanlarıyız ya :) iyi ki paylaşmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar sorumluluğunun bilinciyle yetişiyorlar kışın böyle yazında ön kapıçimlerini belirli bir santimden fazla uzatamıyorlar.hemen bakımını yapmak zorundalar ama arka bahçene karışmıyor istediğin gibi kullanabiliyorsun.
      Sevgiler.

      Sil
  10. İnsanların sorumluluk sahibi olması, birbirlerine saygılı davranmaları... Ne yazık ki giderek azalıyor toplumumuzda. Üzücü...

    YanıtlaSil
  11. Harika görüntüler... Herkesin kapısının önünü kürüme zorunluluğu çok iyiymiş. Bizim burada caddelerdeki kaldırımlar bile cam gibi. Basılıp, ezildikçe iyice donuyor. Öyle zor yürünüyor ki, caddeye inmek zorunda kalıyoruz. O zaman da kasap sürücülerden kaçmak gerekiyor tabii... Keşke tek derdimiz kar buz olsa... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu günlerde daha fazla can almadan geçer düm dileğimiz bu Sevgili Betül..
      Sevgiler.

      Sil
  12. Nasıl güzel kareler :)

    YanıtlaSil