21 Ekim 2016 Cuma

Kızımın komşusu............

Kızımın komşuların çoğunluğu Kanada'lı hemen yan bahçe kapı komşusu Hindstan'lı. Bugün bu komşudan bahsetmek istiyorum.

Hindistan'lı olan komşu eşiyle beraber hoş geldiniz demek için uğradılar, nasıl memnun oldum anlatamam. Kızım da onlara teşekkür etmek için uğramayı düşündüğünü (kızım Türkiye'ye geldiğinde iki ay kızımın bahçesine bakım yaptılar) kendilerine söylediğinde hiç önemli değil siz uzun yoldan geldiniz bir ihtiyacınız varmı diye bizim uğramamız lazım dediler.

Kızım evden (Home ofis) çalıştığı için çok evden çıkmadığı günler olunca telefonla arayıp sormaları da ayrı bir incelik.

Komşuluğu çok severim ve de önemserim memleketimden km lerce uzak bir ülkede böyle iyi niyetli bir komşunun olması beni çok ama çok mutlu etti.

Daha öncede " Komşular" diye bir paylaşım var okumak isterseniz bakabilirsiniz.

Komşumuz eli boş gelmemiş kendi ülkelerinin "Samosa" isimli böreğinden ve yine kendilerine ait olan tatlılardan getirmişler. Benim damak tadım pek yabancı mutfaklara açık değildir ama bu böreği çok beğendim. Böreğin içinde patates, bezelye ve çeşitli baharatlar var yağda kızaran bi börek ama hiç yağ çekmemiş yanında acı tatlı karışımı bir sos eşliğinde yeniyor.Böreğin içi o kadar çok acıki anca bu sosla dengeyi kurabiliyorsun.

Tatlılar sütle yapılmış bir nevi bizim un helvamız kıvamında, onların aroması biraz daha farklı.

Onlarda bizim kısırımızı çok beğendiler. Bulguru bilmediklerini söylediler.

Tüm dostlara sevgi ve selam olsun.....

 

33 yorum:

  1. Ben de blog dünyasına yenilerde adım attım. Paylaşımlarınız çok güzel...severek takip ediyorum. umarım siz de benim bloğumu beğenirsiniz...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Burada komşuluk biterken çok uzaklarda böyle bir komşu bulmak... Doğu kültürü. Ne olursa olsun bir içtenlik var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşuluk hiç bitmesin:( iyi komşu insanın ikinci ailesi oluyor.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Ah komşuluğu nasıl da özlüyor insan buralarda.

    YanıtlaSil
  4. Ah ne güzel. Artık buralarda kalmadı hiç komşuluk. İnsanlar birbirlerini pencerelerden göözetliyor sadece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık şehirlerde insanlar değil büyük bloklar birbirine komşu ne yazık ki:(

      Sil
  5. Hintliler sıcak insanlar, böyle ince düşünceli komşuları olduğu için kızınız şanslı ama bir Türk komşu ayrıcalığını onlar da derinden hissetmiştir. Hintliler'in özgün bir mutfakları var ama ben kendi adıma söyleyim bizim damak zevkimize uymuyor. Öyle çok baharat kullanıyorlar ki Bir Hintli nin evinin önünden geçerken anlaşılır herhalde. Güleryüzlü insanlar orada hoşgeldin ziyareti ne hoş olmuş. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşulardan yana kızım da bende çok şanzlıtızdır umarım hep öyle olur. Baharat yanında yemeklerinde çok kuru soğan kullanırlar. çok iyi insanlar çok.
      Sevgiler.

      Sil
  6. Ne kadar ince düşünceli komşularınız var . ne de güzel. Farklı bir tatlıya benziyor daha önce hiç denemedim ama merak da ederim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoş geldiniz, yorumunuz için teşekkür ederim.
      Tatlı sütle yapılıyormuş renklerinde gıda boyası değil kullanılan sebzenin kendi rengiymiş.
      Sevgiler.

      Sil
  7. Iyi kalpli insanlar her yerdeler. Burada okumak bile kalbimi isitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel teşekkür ederim Tülin Hanım.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Ne şanslısınız uzak diyarlarda komşu. Kızınızda şansli . Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Komşu yeri geliyor kan bağı olan akrabadan daha yakın, daha candan oluyor. Sanırım aslolan da bu. Can' dan olmak. Kızın adına da, senin adına da çok memnun oldum sevgili Gezgin. En ufak bir ihtiyaçta komşu kapısı çalınır öyle değil mi. En yakınında o vardır çünkü. Maalesef özellikle şehir yaşamında o eski komşuluklardan eser kalmadığını görüyorum. Kendimi kızınızın yerine koydum. Böylesi düşünceli, böyle duyarlı komşularınız olduğu için inanın çok mutlu oldum. Tek taraflı değildir eminim. Onlarda sizlerden güzel elektrik almıştır. Komşuluğunuzun güzelliği karşılıklı artarak devam etsin dilerim . O güzel nimetlerde şifa olsun size ooh :)

    Kucak dolusu sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük şehirlerde artık binalar birbirine komşu, insanlar değil:( Biz ailece komşu yönünden şanslıyız diye düşünüyorum, komşuluğu çok önemsediğim için de şükrediyorum hem kendi hem de kızım adına. İnsanın zorda kaldığı bir an da kapısını çalacak bir komşusunun olması bilmek insanı rahatlatıyor. Sımsıcak bir yorum ve güzel dileğin için çokkk teşekkür ederim Sevgili Sade.
      Benden de kucak dolusu sevgi ve selam olsun.

      Sil
  10. Ev alma komşu al , diyenler boşuna dememiş. İyi insanlar her yerde var ,onlarla karşılaşmak biraz şans diye düşünüyorum . Değişik kültürler değişik tatlar afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi insanlar hep hayatımızda ve yolumuzda olsun Türkan Hanım.
      Çok sevgiler.

      Sil
  11. Ne güzel insanın can komşularının olması..arayıp sorması, ne mutlu kısçene...Börek de ilginçmiş Gezginim :) acılı acılı... Ama yapan Hindistanlı olunca baharatları düşününce çok da garip gelmedi aslında :))Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı seven için çok leziz bir börek Can'ım.
      Çokkkkkkk sevgiler.

      Sil
  12. Canım hani deriz ya Allah iyilerle karşılaştırsın sizler bunu uzaklarda yaşamışınız ne güzel mutluluk verici bir durum... insan yeter ki insan olsun Türkan'ım vicdanlı merhametli olsun din dil ırk ne farkeder ...böreğin tadını merak ettim :) kızın oralarda hep huzurlu olsun arkadaşım senin de gözün arkada klamasın hiçç bir zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreği güzel arkadaşım, herzamanki gibi sıcak ve içten Dilek'lerin için çok teşekkür ederim. Aysel'im börek gerçekten çok leziz mümkün olmaydı da sana tattırsaydım:(
      Çokkkkk öptüm.

      Sil
  13. Merhaba efendim,

    Ne iyi bir komşu :) Getirdikleri de nefis görünüyor, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Hoş geldiniz, çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Güzellikleri daim olsun ne mutlu ,ben şanslı sayılırım eskilerde ki kadar olmasa da hala iyi günde kötü günde birbirini arayıp soran insanların yaşadığı bir mahalledeyim.
    Hintliler hep böle demek ki Kız kardeşim evlendiği yıl Amerika'ya yerleşmişlerdi bir yıl sonra eşinin iş yeri kapanmış biraz sıkıntıları olmuştu alıp ödemeye çalıştıkları evi satmak istediler Hintli arkadaşları izin vermediler bizi yok sayamazsın iş buluncaya kadar birbirimize destek olacağız demişlerdi kardeşim anlattınğında ne kadar mutlu olmuştum. ve kısa bir süre sonra damadımıza işi bulan da yine Hintli arkadaşlarıydı bir kaç yıl çalışıp İngiltere'ye transfer oldu başka bir şirkete hala araşırlar. Rabbim güzel kalplerden uzaklaştırmasın . sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel öyle bir mahallede oluşunuz sevindim. sizin kız kardeşiniz de benim kızım gibi şanslıymış ki böyle iyi insanlarla karşılaşmış. Bizim komşuda diyor sakın evi satmayın biz size her işinizde yardımcı oluruz diyorlar zaten oluyorlardı. Merhamet, vicdan, sevgi yüreklerden eksik olmasın diyor Sevgi'yle kucaklıyorum.

      Sil
  15. İşte bu insan her yerde insansan.
    Kızının güzelliği yansımıştır eminim.Sende pekiştirince,güzellikler çoğalmış dilerim her iyi insan nerde olursa olsun güzel insanlarla buluşsun.
    Sevgilerimle kovacım,yelekde, çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Türkiye'de bile komşuluk ilişkileri zayıflamışken, Kanada'da böyle duyarlı komşular bulmak çok güzel. Kızınız gerçekten şanslıymış. Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Beyaz Sardunya.
      Sevgiler.

      Sil
  17. Komşuluğun bittiğine inandığım şu zamanda bu paylaşım içimi ısıttı :) Çok şanslısınız. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  18. Ne kadar güzel, büyük şans gerçekten :) Allah hep böyle güzel insanlarla karşılaştırsın :))

    YanıtlaSil