31 Ağustos 2015 Pazartesi

Bir Zeytin Ağacının Hikayesi.....

Genelde İlkbahar ve sonbaharda sabah yürüyüşü yaptığım deniz kıyısında renk renk örgü motiflerle giydirilmiş zeytin ağaçını görmekten çok keyif aldım.

Kısaca hikayesini öğrenince sizlerinde keyif alacağınızı düşündüm.

Bu canım zeytin ağacı bu sene sert geçen kışın etkisi ve denizin hırçın dalgalarına dayanamamıiş yerinden denize doğru kaymaya başlamıştı.

Başlamıştı diyorum çünkü; o anları bire bir görmüş ve de fotoğraflamıştım. Buradan bakabilirsiniz.

Çok da üzülmüştüm, insanlar onun etrafında oturup çay sohbetleri yaparlardı hatta sıkıntılı olduğum bir akşam üzeri sırtımı gövdesine dayayıp denize'le dertleşmeme ortak olmuştu:(

Çok uzatmadan konuya döneyim:)

Bu giydirilmiş ağaç o ağaçmış; kıyı şeridinde kışın kalan bir kaç aile birleşip ağacı denize gitmeden kurtarıp daha geriye alıp yerleştirmişler.

Sonraki günlerde ağac kurumasın yerini sevsin diye bakımını titizlikle takip etmişler. Hatta kendi aralarında ağaca "Haydar " ismini takmışlar.

Ağacın tutup filiz vermesine karşılık teşekkür amaçlı bu giydirilme yapılmış.( günümüzde bu giydirmenin adı "Yarn Bombing" miş bir nevi sokak sanatı imiş.)

Bende bu güzellikleri yapanlara çok teşekkür etmek, emeklerine sağlık demek, ve de sizlere paylaşmak adına bu postu hazırladım.

Sevgi ve emek düzgün alınıp verilince karşılıksız kalmazmış değilmi?

Umutlar eksilmesin sevgiler çoğalsın güzel bir hafta olsun.

 

Dalgaların yerinden söküp denize doğru sürükleme hali.
 
Not: önceden hazırlan bir postu kısmet İstanbul' dan sunmak oldu.

 

16 yorum:

  1. Bileydim, bir kaç motif de ben örerdim. Ne güzel insanlar var :) Haydar da hayata sımsıkı tutunanlardan demek ki. Ne güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutların azaldığı yerde böyle güzel insanlarla karşılaşmak var olduklarını bilmek insanı çok duygulandırıyor değilmi. Sevgiler.

      Sil
  2. Harika! Öncesi - sonrası diye buna derim.
    Beni çok duygulandıran müthiş bir yayın olmuş; iyi insanlar umutlandırıyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.
      Sevgiler.

      Sil
  3. harika bir çalışma... keşke yakınlarda olsa da katkıda bulunsam ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Düşünmeniz bile çok güzel sevgiler.

      Sil
  4. Yapanlardan Allah razı olsun. İnsana, hayvana, doğaya sevgi ve saygı diyoruz ya, işte en güzel örneklerinden. Ama bitkilerde anlıyor biliyor musunuz? Çiçeklerimle konuşuyorum hep, "Ay canım cicim ne güzelsin, susadın mı" diye. Sanki ondan mıdır nedir daha bir güzel açıyorlar :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de konuşarak severim çiçekleri böçekleri:)
      Bendende sevgiler.

      Sil
  5. Ağacı sevmek, bir ağacı kurtarmak için çaba harcamak....O güzel insanlara kucak dolusu sevgiler:)))))

    YanıtlaSil
  6. Ne iyi insanlar var....Çok mutlu oluyorum..Çevreyi seven çevresine doğasına sahip çıkan bilinçli insanları...Hem kurtarmışlar ağacı hemde süslemişler...Ne mutlu onlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi de bendeki şaşkınlığı ve aynı andaki sevinci düşün! Gidişine üzüldüğüm bir ağacın aylar sonra karşımda bu şekilde görmemi. Defileye çıkmış manken kızlar gibi durmuyormu Güliz'ciğim:)))

      Sil
  7. O harika insanlara yürekten teşekkürler! Bunca kötülük, bencillik, hırs, almış başını gidiyorken, çevre bilinci yerlerde sürünüyorken böyle insanların da olması ne kadar umut verici. Bu güzel paylaşım için kutluyorum Kova'cım. Sevgimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.
      Sayfamda olan bir hata yüzünden yanıtım geç oldu afola.

      Sil
  8. Ne kadar güzel bir düşünce. Ne yüce gönüllü insanlarmış. Ağacın hayata tutunması da çok güzel. Bizim evimiz yıkıldığında inşaat alanında kalan 15 yıllık bir çam ağacımız vardı. Dikkatle yerinden söküp, bahçenin başka bir yerine taşıdık. Ne yazık ki yaşamadı. Çok üzülmüştüm o zaman.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil