3 Mart 2015 Salı

Geçmişe yolculuk.....

Hani bazı günler vardır insanın canı hiçbirşey yapmak istemez ya; İşte benim bugün canım dişarı çıkmak, elişi yapmak, yemek yapmak, kitap veya gazete okumak gibi şeylerin hiçbirini yapmak istemedi.

Dışarıda hava bazen bulutlu bazen güneşli kararsız tıpkı bugün benim ruh halim gibi gelgitler yaşıyor.

Bende bugün evde oturup geçmişe doğru yoculuk yapıp anıları tazelemek istedim.

Bu evimde bulunan eşyalarımın bazıları 70 li, 80 li, 90 lı yılların izlerini taşımakta, bugün geçmişe yolculukta bize eşlik edecekler.

Eskiye ve yaşanmışlıklara olan tıtkumdan da olsa gerek zaman zaman geçmişe yolculuk yapıp anılarımı taze tutmakdan haz duyarım.

Bugünkü geçmişe yolculuğuma sizleri de konuk edip, ara duraklarda durup bir çay veya kahve molası eşliğinde sohbet etmekti amacım umarım başarabilmişimdir.

 
O yıllarda çok severek kullandığım büfe şimdiki yıllarda alt
gözleri fotoğraf albümlerini saklamakta. O yıllarda iç kısmında ayna vardı
çocuklar küçükken aynadan kendilerine bakıp başkasıyla konuşur gibi konuşup
raflarına oyuncaklarını dizerlerdi. Şimdi ben oyuncaklarımı diziyorum:))))
Çocuklukta ilk kesilen saç.
Bu duvara bakıp o yıllardan kalan objeler arasında gezinmek.

En iyisi bu divana uzanıp üzerindeki kırk yama örtünün içndeki

giysi parçalarına, bir fotoğraf albümüne bakar gibi bakıp eski

günleri anımsayıp dışarıdaki hava gibi bazen bulutlu bazen güneşli takılmak.

 

Ha bide 70 li yıllarda televizyon siyah beyazdı ve üzerinde bir örtü ve biblolar olurdu. Örtü biblo buldum ama siyah beyaz yayını bulamadım. :))))))))))))

 

 

19 yorum:

  1. :)) Güzel bir gezinti olmuş doğrusu. Bu günlerde ben de böyleyim. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Kızımı okula götürmesem evden bile çıkmayacağım. Erken bahar yorgunluğu sanırım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beylaz Sardunya haklısınız galiba erken bahar yorgunluğu. Yanlış hatırlamıyorsam kızınız ilk okula gidiyor, seneler çok çabuk geçiyor bi bakıyorsunuz üneniversite bitmiş........kızınızı öpüyor sevgilerm sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
    2. Evet sevgili Gezgin Kova kızım ilkokula gidiyor. Doğru söylüyorsunuz. Hele bu günlerde ben de geçmişi çok sık düşünür oldum. Sevgili Begonvilli Eve yazdığınız cevabı gördüm. Sanırım oğlunuzla aynı yaşlardayız. Ben de o yıllarda ilkokula gidiyordum :) Daha dün gibi geliyor. Kızım da ellerinizden öpüyor sevgiler...

      Sil
  2. Kırkyama örtülere bakıp kumaşların anlattığı öyküleri dinlerim ben de.. Kimi annemi, kimi anneannemi anlatır. Bayramları anımsarım bazen. Ya da teyzemin dikiş sepeti gelir aklıma. Uzun etek modasında dikilen bir eteğim genç kızlık yıllarıma götürür beni. ''Acaba bu etekle taktığım neşeli kolye ne oldu?'' derim. Bunca fotoğraf karenizin içinde kırkyamaya takıldım:) Sözünü ettiğiniz o isteksizliği fazla önemsemeyin. Oluyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begonvilli Ev'im.....nasıl güzel anlatmışsınız dönüp, dönüp okudum. Benim amacımda bu ifade ettiklerinizi anımsatmaktı. Bu naif yorumunuz için size çok teşekkür ederim.
      Bu örtüyü yaptıdığımda oğlum ilk okula gidiyordu( yıl 1980) görünce anne bunu benim çeyizime koy demişti neden diye sorduğumda çünkü orada babannemin elbisesi var demişti. Babannesine olan sevgisini özlemini orada yakaladığını düşünmüştüm.

      Sil
  3. Gerçekten geçmişi yaşadım minik büfe kırkyama örtü bakır kaplar tv üzerindeki örtü ve biblo zamanın o dilimi dahamı güzeldi ne hep özlemle andığım günler teşekkür ederim unutulmuşluğu unutturmadığın için sevğiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende size çok teşekkür ediyorum bu yolculukda güzel yorumunuzla bana eşlik ettiğiniz için. Bendende sevgiler.

      Sil
  4. Sayende bende gezdim geçmişte gezgincim:) Ne güzelde kıymetini bilmişsin eskilerin..ama gönlümüzde hiç eskimeyenlerin...Bahar yorgunluğu bugün bende de var..Zor kalktım yataktan...:) Süründüm geldim resmen işe...:))Ha bu arada normalde iş yerinden bloglar açılmıyor milli eğitim yasaklamış :)) ama senin sayfan açılıyor..bol bol misafir oluyorum sana haberin olsun..:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevili Güliz yorumu ilk okuduğum an ağzım kulaklarıma fiyonk olmuş şekilde :))) hadi ya ne güzel dedim anlıyacağın çok hoşuma gitti senin makinenin bana torpil yapmasına:)))) Ayrıca seni misafir etmektende onur duyarım. Benden de sevgiler.

      Sil
  5. MERHABA :))BAHAR GÜLÜŞÜ OLSUNMU?ÇOK ÇOK ZEVK ALDIM BLOGUNUZU TANIMAKTAN... VE POSTLARINIZI HEYECANLA İLK BAŞLADIĞINIZ SAYFANIZA KADAR İLERLEDİM...EMEKLERİNİZE SAĞLIK ...BU ARALAR BEN POST YAPAMIYORUM...AMA TAKİPTEYİM SİZ GÜZEL KARDEŞLERİMİ:)SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bloguma hoş geldiniz güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bendende sevgiler.

      Sil
  6. çok güzel fotoğraflar blog da harika... ben de çok seviyorum nostaljik kareleri.. çok keyif aldım fotoğraflar arasında gezinmekten.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoş geldiniz. Keyf alarak gezinmenizden çok mutlu oldum. Bendende sevgiler.

      Sil
  7. çok güzel fotoğraflar yatak örtüsüne ,kuşlu tabloya ve saçlar olan şapka çok hoşuma gitti. teşekkürler bizlerle buluşturduğun için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım ben çok teşekkür ederim geçmişe yolculukda bana eşlik ettiğiniz için. Saçlar kızımın 6 yaşındayken kestiğim ilk saçlarıydı istedimki çocuksu yumuşaklığı ve doğallığıyla o şapka altında duvarımda asılı kalsın. Sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  8. bana annemi anımsattınız,ben de bir gidip geldim geçmişe... teşekkürler..yüreğinize sağlık..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Billur beni çok duygulandırdınız. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  9. harika görüntüler hele o ilk saç olayı çok duygusal sevgileer

    YanıtlaSil